PAK-M DX flameless -metall

Kompakt og strømbesparende høyvakuumenhet med flere alternativer egnet for eksplosivtt organisk- eller metallstøv. For 1-5 brukere.

PAK-M DX er en frekvensstyrt sentralstøvsuger. Den er konstruert for fjerning av brennbart/eksplosivt støv fra sliping eller pussing (inkl. avsug på verktøy) samt granulat, grove partikler eller spon. PAK-M DX er også egnet for rengjøring av arbeidsplassen, verkstedgulvet eller avsug direkte fra en produksjonslinje. Typiske bruksområder kan finnes i konstruksjons- eller produksjonsindustri, bakerier etc., som vanligvis bruker fra 1 til 5 samtidige utvinningspunkter. Det er to hovedversjoner tilgjengelig; PAK-M DX, utstyrt med et avlastningspanel for frigjøring av eksplosjonstrykket og flammen eller PAK-M DX utstyrt med et flammeløst ventilasjonssystem som kan brukes innendørs med varianter egnet for henholdsvis organisk eller metallisk støv.

PAK-M DX kontrollerer hastigheten til motoren automatisk ved hjelp av en VFD (Frekvensomformer) og trykkfallsensor for å opprettholde et konstant vakuum valgt av brukeren på kontrollpanelet – ideell for avsug på verktøyet, men sikrer også minimalt strømforbruk – sparer vanligvis 50 % energi eller mer sammenlignet med enheter uten VFD. PAK-M DX kan også settes til å generere så mye vakuum som mulig for applikasjoner med lange rør, materialtransport eller rengjøring. Automatiske vakuumventiler gir ytterligere energibesparelser ved å kontrollere PAK-M DX til kun å gi effekt når en operasjon pågår, men kan også brukes til å øke antall arbeidspunkter hvis ikke alle brukes samtidig.

PAK-M DX styres av VFD som standard, men kan oppgraderes med en separat PLS for forbedrede kontroll- og sensoregenskaper. PAK-M DX er utviklet for å passe inn i normalt støyfølsomme lokaler takket være effektive lyddempere, støydempende kabinett og bruk av VFD til å kjøre med lavest mulig hastighet til nødvendig for å opprettholde ønsket sug.

PAK-M DX tilbys med to filteralternativer; et antistatisk polyesterfilter med et klasse M kontrollfilter eller et høyeffektivt PTFE-filter med et H14 kontrollfilter for økt rengjøringseffektivitet og lengre filterlevetid i mer krevende bruksområder. Å kjøre rensesyklusen åpner filterrenseventilen og en kraftig blås av omvendt luftstrøm skapes, som effektivt fjerner støv fra filterposene. Filterrengjøring initieres basert på hvor mye støv som er lastet inn i filteret (ved behov, trykkfallkontrollert) eller alternativt timerbasert, som sikrer minimum totalt antall rengjøringssykluser og dermed øker filterets levetid.

Vakuumenheten, VAC-M selges også separat for kombinasjon en annen støvutskiller enn standard.

  • Lave driftskostnader med energibesparende VFD for å opprettholde ønsket vakuumnivå og 6-8 000 timers filterlevetid i de fleste typiske bruksområder.
  • Lave installasjonskostnader – enheten leveres komplett med VFD som starter, kontrollenhet og for justering av ønsket vakuumnivå – ingen oppsett er nødvendig.
  • Effektiv, trykkfallkontrollert eller timerbasert filterrengjøring minimerer antall rengjøringssykluser og gir lengre filterlevetid.
  • Lavt støynivå med vifte montert i støydempende kabinett.
  • Konstruert for ATEX-applikasjoner og innebygde sikkerhetsfunksjoner inkludert nødstopp, overvåket kontrollfilter som oppdager hovedfilterfeil og overvåket avlastnings-/luftesystem som ventilerer en eksplosjon til et trygt område og stopper enheten.
Sertifiseringer CE, EX
Støynivå (dB(A)) 70
Trykkluftsforbruk 700 N-Litres/min (25 cfm)
Installasjon Innendørs
Egnet for brennbart støv Ja
Rengjøringsmetode, filter Rensing med reversert luft
Materialgjenvinning (%) 96 weight-%
Bruksområde Grit, Støv, Swarf, Granulate
Volum, støvbeholver (L) 70
Filterområdet (m²) 3.0

kr 0

Varenummer
40057006
Tekniske spesifikasjoner
Bruksområde Generelt, Granulat, Pulver, Spon, Støv
Med rengjøringsutstyr nei
ATEX-godkjenning ja
Støynivå (desibel) 70
Kraft Volt 400
Frekvens (Hz) 50/60
Filtertype Stavfilter
Filterelement 24
Filtermateriale Polyester, antistatisk
Elektrisk kobling euro
Slangetype PU12
Max luftgjennomstrømning 545
Arbeidstrykk (bar) 7
Max Vacuum (kPa) 21
Kraft (kW) 7.5
Brosjyrer